Сергей Станишев и хората около него да напуснат "Позитано", призова бившият депутат от БСП Георги Кадиев в студиото на Би Ти Ви. Според Кадиев трябва спешно да бъде свикано изпълнителното бюро на БСП, което да назначи ръководство на партията от няколко души, преди да бъде свикан национален конгрес.

БСП боледува, или режем крайника или умира, каза Кадиев. Коя е мечтата? Голямата коалиция с ГЕРБ, това е единственият план, който виждам, обясни той.

Гостуващият преди Кадиев в студиото Атанас Мерджанов, който оглави парламентарната група на БСП след излизането на Станишев от парламента комантира, че в момента не е възможна коалиция между БСП и ГЕРБ, но че след изборите партията е готова за преговори за коалиция с ГЕРБ и всички други национално отговорни партии.

Оставката на кабинета ще настъпи, след като има съгласие между основните политически партии за датата на изборите, каза Мерджанов. Според него тази дата можела да стане ясна в петък на политическите консултации, които ще се продеват в парламента.

Станишев спаси себе си, почувствах срам, така Кадиев коментира решението на соцлидера да отиде в европейския парламент. Според него има риск БСП да бъде превзета от ДПС, чрез регионите, където двете партии работели заедно. ДПС разпределят парите, в тях са обществените поръчки, коментира Кадиев.

Той обърна внимание и на случая с Корпоративна търговска банка, която миналия петък беше затворена от БНБ.

"Това стана по сценарий на Пеевски, а държавата му помогна с бездействието си", казва Кадиев.

Той предложи следващия парламент да създаде комисия, която да провери дали през последните дни не е имало засилено изтегляне на държавни средства от трезора.