Отново инцидент със съоръжения в тунел. Този път инцидентът е в тунел "Витиня" на автомагистрала "Хемус". Предишният случай бе в тунела "Ечемишка", когато жена загина в автомобила, след като паднаха лампите.

Осветителни тела са се срутили върху автобус на фирмата "Юнион Ивкони", съобщи днес управителят на компанията Георги Атанасов.

"За щастие няма пострадали пътници. Нанесени са единствено материални щети по транспортното средство. Своевременно сме осигурили резервен автобус, който превози пътниците", каза той.

По-късно от Агенция "Пътна инфраструктура" уточниха, че не става въпрос за лампи. Паднали са кабели и мазилка, изкъртени от стената на лявата тръба на тунел "Витиня" от камион с извънгабаритен товар. Инцидентът е станал около 11,45 часа.

Засегнатите проводници са паднали върху автобус, движещ се непросредствено след камиона. При движението си, след като е закачил кабелите, тирът е опрял и в стената на тунела, което е станало причина за откъртване на малки парчета от страничната облицовка.

Този инцидент е станал причина движението на АМ "Хемус" в района на тунела да бъде преустановено за кратко. Тръбата е почистена и падналият кабел – закрепен. Трафикът е възстановен около 13 часа.

От транспортната фирма все още не са решили дали ще имат претенции за нанесените щети. "Към момента не мога да кажа, в момента текат огледи. След като приберем автобуса в базата ни ще установим точно щетите", каза Атанасов.

"Проблемът е, че за пореден път се срутва част от конструкцията. Късмет е, че няма пострадали", допълни той.

"За щастие няма пострадали пътници. Нанесени са единствено материални щети по транспортното средство. Своевременно сме осигурили резервен автобус, който превози пътниците", каза управителят на "Юнион Ивкони".