Десетки са случаите, в които известни екранни любимки на зрителите са играли бременни. Но някои от тях са наистина впечатляващи, защото става въпрос за най-добрите им роли, независимо дали на големия екран или в тв сериали. А зрителите дори не са се досетили, че докато се вихрят пред камерата, техните любими актриси всъщност се готвят да станат майки. При това на някои от тях това се е случвало повече от веднъж.

Най-често бременността се крие благодарение на големия професионализъм на актрисите, невероятните умения на гримьорите и най-вече – безспорния талант на дизайнерите и стилистите. В някои случаи обаче очакваното отроче твърде много се набива на очи и се налага да се намесят сценаристите, които преправят сюжетната линия така, че главната героиня внезапно да се окаже бременна. Или се налага за някои сцени да се ползват дубльорки. А се е случвало и някой сериал да се окаже с по-малко епизоди от предвиденото. Предлагаме ви няколко такива примера, подбрани от Ranker.

Лина Хийди, „Игра на тронове“

Game of Thrones © HBO

Когато се снима финалът на 5-и сезон Лина Хийди, изпълнителка на ролята на жестоката Церсей, е бременна в петия месец. За да се получи една от най-драматичните сцени в сериала, се налага Лина да прибегне до услугите на дубльорка, която вместо нея да премине гола пътя на позора от затвора до кралския дворец. Тази сцена е снимана три дена, но зрителите така и не забелязаха подмяната, както и бременността на актрисата.

Джулия Робъртс, „Бандата на Оушън-2“

Ocean's Twelve © Warner Bros.

Джулия Робъртс е доста бременна по времето на снимките на втория филм от поредицата „Бандата на Оушън“. През 2004 г. тя ражда близнаците Финиъс и Хейзъл. Интересен момент по време на снимките е, че сценичната й героиня трябва да се престори на бременна, за да успее да заблуди охраната на музея, че е Джулия Робъртс. Е, тъй като играе себе си в тази сцена, съвсем не й се налага да имитира бременност, защото тя вече е факт.

Блейк Лайвли, „Вечната Аделайн“, „Опасни води“

The Age of Adaline © Lakeshore Entertainment

Блейк Лайвли играе във филми по време и на двете си бременности. Съпругата на Райън Рейнолдс не се отказва включително от рискованите каскади докато снима „Опасни води“ през 2016 г. Почти до самия край на филма актрисата прави всичко сама, като дубльорката й се появява само през последните две седмици на снимките.

При предишната си бременност по времето, когато снима „Вечната Аделайн“, Блейк Лайвли играе до самото раждане. Нейни колеги разказват, че тя е работила абсолютно наравно с останалите актьори, като не е искала никакви специални условия.

Кейт Уинслет, „Дивергенти“

Divergent © Summit Entertainment

Докато снима „Дивергенти“ Кейт Уинслет е в петия месец на бременността си. Положението спасяват тъмните дрехи и правилните ракурси. Актрисата трябвало да изпълни всичките си каскади без дубльор, затова се наложило след раждането, да бъдат заснети допълнително някои от по-сложните сцени.

Сара Джесика Паркър, „Сексът и градът“

Sex and the City © HBO 

Сара Джесика Паркър разбира, че е бременна в първите дни на снимките на 5-ия сезон. Стилистите на сериала правят всичко възможно, за да не разберат зрителите особеното положение на актрисата – обличат я с обемни дрехи, добавят ярки аксесоари, които да отвличат вниманието от корема й и пр. За съжаление никакви хитрости не успяват да скрият оформящото се кръгло коремче на Сара и се налага сезонът да бъде съкратен до 8 серии.

Хелена Бонам Картър, „Суини Тод: Бръснарят демон от Флийт Стрийт“

Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street © Warner Bros. 

Едва ли сте забелязали, че Хелена Бонам Картър очаква дете, когато сте гледали този филм. Все пак повечето кадри с нея са снимани в самото начало на бременността, а по-късно е използван корсет, който да покрива коремчето й. Една особеност обаче никой режисьор не би успял да скрие – с всеки изминал ден бюстът на актрисата се увеличавал.

Дрю Баримор, „Заедно по принуда“

Blended © Warner Bros.

Дрю Баримор разбира, че чака дете буквално няколко дни, след като подписва договора си за филма „Заедно по принуда“. На всичкото отгоре и стартът на продукцията се забавя, така че Дрю се появява в лентата с доста видимо коремче. Налага се стилистите да свършат огромна работа по костюмите, за да не разберат зрителите, че актрисата е бременна.

Скарлет Йохансон, „Отмъстителите: Ерата на Ултрон“

Avengers: Age of Ultron © Marvel Studios

Бременността на Скарлет Йохансон докато снима този филм променя работния график на цялата продукция. Всички епизоди с Черната вдовица тя успява да заснеме още в първите месеци, но нататък започнала да се уморява твърде бързо. А това сериозно притеснявало целия снимачен процес. Накрая се наложило актрисата да бъде заменена с дубльорка.

Анджелина Джоли, „Подмяната“

Changeling © Universal Studios

Снимките на изключително емоционалната драма „Подмяната“ въздействат тежко на Анджелина Джоли. Влизайки в ролята на своята героиня, която губи сина си, актрисата решава, че отново иска да стане майка. Към момента на снимките тя вече има три осиновени деца и едно свое. Желанието й се изпълнява само няколко месеца след края на снимките, когато Анджелина ражда близнаци.

Рийз Уидърспун, „Панаир на суетата“

Vanity Fair © Focus Features 

Стилистите избират най-добрия възможен способ, за да скрият положението, в което е Рийз Уидърспун по времето на снимките на „Панаир на суетата“. За актрисата шият пищни рокли в тъмни тонове, с високи талии  и разточително количество разкошни тъкани наоколо. Когато се налагало я снимали полуприкрита зад разни мебели. Всъщност през целия филм Рийз почти не е снимана в цял ръст. Вероятно затова зрителите въобще не успяват да разберат, че е бременна в петия месец.

Кортни Кокс, „Приятели“

Friends © NBC

Финалният сезон на супер успешния сериал „Приятели“ е сниман, докато Кортни Кокс е в петия месец на бременността си. Независимо от това, че носи свободни дрехи, няколко пъти тя не успява да скрие коремчето си. Интересното е, че сезонът всъщност завършва с това, че „не можещата да има деца“ Кортни се сдобива с две осиновени близначета в сериала.

Дженифър Гарнър, „Наричана още“

Alias © ABC 

И докато сме на темата за сериалите, ето още един пример – Дженифър Гарнър е в доста напреднала бременност с първата си дъщеря Вайълет Афлек, докато снима „Наричана още“ през 2005 г. За нейн късмет сценаристите включват предстоящото майчинство в сценария и героинята й Сидни Бристоу ражда момиченце в 5-ия сезон на сериала.

Емили Блънт, „Момичето от влака“, „Вдън горите“

Into the Woods © Walt Disney Pictures

Емили Блънт научава, че очаква дете в самото начало на снимките на филма „Момичето от влака“. Интересен момент е, че решава да запази това в тайна. По-късно актрисата разказва, че бременността само й е помогнала да изиграе своята емоционално неустойчива героиня, но играта й сериозно притеснила колегите й, които решили че тя твърде силно се вживява в ролята. За Блънт снимките на този филм в очакване на дете не са първата подобна ситуация. Във филма „Вдън горите“ тя също е бременна. Интересен факт е, че и в двете ленти ролите, които играе Емили са на жени, които отчаяно искат да имат деца, но не могат.

Дженюъри Джоунс, „Момчетата от Медисън авеню“

Mad Men © AMC

Стройната и крехка съпруга на Дон от сериала „Момчетата от Медисън авеню“ забременява и по времето на снимките на 5-ия сезон наддава на килограми. Това принуждава сценаристите да пренапишат сюжетната линия, като оправдават надебеляването на Дженюъри Джоунс със стреса вследствие на проблемите със съпруга й. Тъй като фината Дженюъри наддавала предимно на корем, а за целите на филма, трябвало да е дебела навсякъде, преди всички снимки се налагало да я гримират по 5-6 часа, като й добавят двойна брадичка, за да увеличат лицето й и допълнителна тъкан по ръцете и цялото тяло, скрита под дрехите.