"Лудогорец" и "Левски" направиха 0:0 в здрава битка от втория кръг на II фаза на Първа професионална лига. Двубоят не предложи много голови ситуации, а в последните 15 минути "сините" играха с човек по-малко заради изгонване на Мехди Бурабия за два жълти картона.

Може да се каже, че двата съперника размениха по едно полувреме. "Левски" игра по-добре преди почивката. В 24-ата минута гостите имаха претенеции за дузпа срещу Бабатунде Адениджи.

Божидар Краев и Адениджи направиха пропуски пред вратаря Ренан, който беше един от седмината бразилци на терена. "Лудогорец" отново игра без нито един българин в състава си.

След почивката домакините вдигнаха оборотите, но трудно застрашаваха младия страж Николай Кръстев. Първият им удар във вратата отправи Джонатан Кафу в 71-ата минута.

Шампионите опитаха натиск в последните 15 минути, но "сините" се защитиха много добре.

Така "Лудогорец" във втори пореден мач не успя да вкара гол, след като в предишния кръг загуби от "Дунав" с 0:1 на собствения си стадион. "Левски" пък прекъсна серия от 7 поражения срещу "орлите" на стадиона в Разград.

След срещата спортният директор на столичани Даниел Боримиров обяви, че съдията Ивайло Стоянов е ръководил срещата тенденциозно в ущърб на "сините" и е лишил тима му от победата. Според него реферът вдигал картони, за да "подготви" левскарите за срещата с ЦСКА-София след 2 кръга.

В следващия кръг "Лудогорец" отново гостува на ЦСКА, докато "Левски" играе с "Дунав" (Русе).