Слънчев бряг е най-изгодният курорт в Европа според изследване на „Пост офис“. Британското проучване, цитирано от Би Би Си, сочи, че пакет от всекидневни стоки в българския курорт струва 37 паунда, докато при водача в класацията, Ибиза, стойността на същите би била 131 паунда.

Изследването е било проведено през март (което е донякъде странно, предвид „населеността“ на Слънчев бряг в края на зимата и началото на пролетта) и е сравнявало цената на пакет от общо десет туристически продукта – от обедно и вечерно меню и напитки до слънцезащитен крем – в 19 европейски морски курорта.

След Слънчев бряг, най-евтино е в Алгарве в Португалия (58 паунда), следван от Коста дел Сол в Испания (61 паунда). Същите продукти в Соренто в Италия може да се купят за 119 паунда, а в Ница във Франция – за 117.

Средните цени за британците из тези 19 курорта през март са се увеличили със 17% в сравнение със същия месец на миналата година. Частично това се дължи на падането на паунда след „Брекзит“, но също и на нарасналата популярност на някои курорти. Такива са Задар в Хърватска (ръст с 44%), Лисабон в Португалия и Крит в Гърция (по 29%).

Също така, някои курорти са намалили цените си – водач тук е Слънчев бряг (с 10%).

Площад Славейков