Софийският апелативен съд отхвърли искането на нападателя на Ахмед Доган - Октай Енимехмедов, да промени мярката му за неотклонение от "домашен арест" на "подписка", съобщи БНР. Пред журналисти Енимехмедов заяви, че обмисля възможността да участва на евентуални  предсрочни избори като независим кандидат за депутат.

Пред съда нападателят на Доган и служебният му адвокат мотивираха искането за по-лека мярка с дългото му задържане и невъзможността му да работи. Извън съдебната зала Енимехмедов припомни, че иска да се кандидатира за депутат на следващите избори, защото иска да промени конкретни закони. Той не каза кои са те, но заяви, че правителството трябва да подаде оставка веднага и да се върви към избори.

Октай Енимехмедов смята, че ще съумее да събере пари и подкрепа, за да се кандидатира като независим депутат. В първото си свободно изявление пред медиите той говори основно за почетния председател на ДПС Ахмед Доган, сочейки го за виновен за разделението в страната и за нейните проблеми.

Енимехмедов ще настоява Софийският апелативен съд да направи всичко възможно да осигури разпита на Ахмед Доган, което не стана на първата инстанция. Делото на втората започва на 1 октомври.