Както можеше да се очаква, социалните мрежи "пламнаха" от колажи за събитие №1 във футбола от снощи: ухапването на Джорджо Киелини от Луис Суарес през второто полувреме на мача от световното между Уругвай и Италия (1:0). "Урусите" изхвърлиха "адзурите" от шампионата, но най-малкото двубоят можеше да има друг развой, ако съдията бе видял странната проява (с рецидив във визитката на Суарес, бел. ред.) на нападателя. Това стана при 0:0, а малко по-късно "небесносините" забиха победния си гол.

А междувременно дисциплинарната комисия на ФИФА обяви, че се захваща със случая. Уругвай и Суарес имат 24 часа да дадат писмени обяснения. Такива са изискани също от италианците и потърпевшия Киелини. Показанията ще бъдат разгледани заедно с докладите на длъжностните лица - съдии, делегат и съдийски наблюдател. Също така ще се гледа видеозапис, а може да бъдат взети обяснения от преките свидетели - футболисти на двата отбора, които бяха наблизо в момента на схватката.

Максималното наказание, което нападателят на "Ливърпул" може да понесе, е две години без право да играе футбол на професионално ниво. А до вчера се твърдеше как "Барселона" и "Реал" водят битка за подписа му и цената може да достигне 100 милиона евро!

Ето и най-интересните колажи:

Тук шегата е с отпечатака
по гърба на Киелини

Суарес като вампир
Кино хитът "Челюсти" може да се прероди!?
Нищо чудно някой наистина да пусне такава отварачка
"Отхапаният" Киелини