Автомобилна гонка в коритото на Перловската река в София, няколко познати гледки от българската столица и един доста характерен зелен контейнер за смет виждаме в първия трейлър на филма Hitman’s Bodyguard (все още няма българско заглавие, вероятно „Бодигард на убиеца“) с участието на Самюъл Джаксън, Райън Рейнолдс и Гари Олдман. Както се разбра в средата на миналата година, частично продукцията е снимана в България – не само в Киноцентъра, но и в градска среда.

Историята е за един от най-елитните телохранители в света (Рейнолдс), който има нов клиент – прочут наемен убиец (Джаксън). Двамата са от различни страни на барикадата от години и се ненавиждат. Но сега се налага да са като залепени един за друг. И имат 24 часа да изпълнят задачата си.

Злодеят във филма ще бъде Олдман (него не виждаме в първия трейлър), роля има също Салма Хайек (но нея – да). Режисьор на заглавието е Патрик Хюз, който явно харесва работния процес в България – съвсем наскоро направи тук „Непобедимите 3“ (2014).

Освен в София снимки на „Бодигард на убиеца“ имаше и в Лондон, и в Амстердам. Американската премиера на „Бодигард на убиеца“ е на 18 август. По кината у нас филмът тръгва на 8 септември.

 

 

"Площад Славейков"