Бившият заместник на Цецка Цачева в предишния парламент Димитър Главчев е номинираният от ГЕРБ за председател на 44-тото Народно събрание. Това стана ясно след заседание на новата парламентарна група на ГЕРБ, на която лидерът на партията и избран за депутат от Пловдив Бойко Борисов не присъства.

Зам.-председател на парламента от ГЕРБ ще е Цвета Караянчева - тя също като Главчев не е юрист. Началник на всички депутати от партията очаквано ще е Цветан Цветанов, който заемаше поста и в предишния мандат. Заместниците му са Красимир Велчев и изненадващо - депутатката Снежана Дукова, реши още най-голямата парламентарна партия. 

Очаква се временната комисия, която ще пише нов парламентарен правилник, да бъде оглавена от юриста от ГЕРБ Данаил Кирилов. В 43-тия парламент той бе шеф на правната комисия.

От останалите партии зам.-председатели на парламента се очаква да бъдат Валери Жаблянов - номиниран от левицата, както и Нигяр Джафер от ДПС. По всяка вероятност "Обединените патриоти" ще предложат за поста Явор Нотев. Още не е ясно коя ще е номинацията от "Воля" на Веселин Марешки, но се очертава Нотев да е единственият юрист в новото парламентарно ръководство.

Групата на "Обединените патриоти" се очаква да се ръководи от лидера на НФСБ Валери Симеонов.

Председател на групата на "БСП за България" логично е Корнелия Нинова. Говорител на левицата ще е журналистката Елена Йончева. Зам.- председател по организацията и дейността на ПГ Драгомир Стойнев; за връзките с другите ПГ, синдикати, работодатели и граждански структури ще отговаря Жельо Бойчев; а за парламентарния контрол - Антон Кутев. За международните теми ще отговаря Кристиан Вигенин, за законодателството - Крум Зарков, а за финансовите теми - Георги Търновалийски.

Председател на ПГ на ДПС ще е лидерът Мустафа Карадайъ, а негови заместници - Хамид Хамид, Йордан Цонев и Халил Летифов

Шеф на депутатите от "Воля" ще е Веселин Марешки.

Сесията на Народното събрание ще бъде открита утре от най-възрастния депутат. Това е журналистът Тома Томов (74 г.), избран от "БСП за България". Той е по-голям с няколко месеца от досегашния парламентарен доайен Стефан Данаилов.

И най-младият депутат е от БСП. Жена. При това много обсъждана заради красотата й. Теодора Халачева е само на 25 г. и е била манекенка на "Визаж".