"Ботев" (Пловдив) официално обяви, че строежът на стадион "Христо Ботев" е спрян заради блокираните сметки на клуба в Корпоративна търговска банка. Клуб Z ви информира за това още в края на миналата седмица, когато БНБ пое управлението над КТБ.

Ето какво точно гласи декларацията на ПФК "Ботев":

"Вследствие на решението на Българска народна банка (БНБ) да замрази всички плащания на фирми и граждани, разполагащи със сметки в Корпоративна търговска банка (КТБ), ПФК Ботев уведомява обществеността, че всички разплащателни сметки на клуба са блокирани и по този начин е нарушен механизмът на разплащане към доставчици и контрагенти, отговарящи за ремонтните дейности на стадион „Христо Ботев” в гр. Пловдив. Настъпилите форсмажорни обстоятелства ни принуждават временно да преустановим всички ремонтни дейности по съоръжението. Ботев (Пловдив) ще уведоми своевременно обществеността при нови промени, свързани с реализирането на този отговорен проект."

Засега няма проблеми с текущите плащания по оперативната дейност на клуба. Служителите обаче не са получили последните си заплати, а и не могат да теглят пари от сметките си.

Стадион "Христо Ботев" трябва да е готов до края на април идната година, тъй като на арената са предвидени откриването и финала на европейското за юноши до 17 години, на което България е домакин. Засега няма яснота какво ще се случи както с първенството, така и с "Ботев", ако финансирането спре. Проектът се изчислява на повече от 30 милиона лева. Клубът е концесионер на стадиона за 35 години.

За последствията с "Ботев" от ситуацията с КТБ, ЧЕТЕТЕ ТУК.