"Лудогорец" на теория си осигури финал в турнира за Купата на България след победа с 4:0 срещу "Литекс" у дома в първия полуфинал, игран на стадиона в Разград. 

Предстои реванш в Ловеч идната седмица, но предвид разликата в резултата и в класите, крайният победител вече е ясен. "Литекс" се подвизава в Северозападната "В" група.

Треньорът на шампионите Георги Дерменджиев практически заложи на втория си състав, като даде почивка на много от титулярите преди гостуването на ЦСКА-София за първенство в неделя.

Много малко от основните футболисти играха днес срещу "оранжевите" - като например Лукас Саша, Вандерсон и Върджил Мисиджан, който откри резултата още във 2-ата минута.

В 26-ата Густаво Кампаняро удвои, а в 29-ата Александър Василев, който се подвизава в дублиращия тим на "орлите" във Втора лига, направи 3:0. Крайното 4:0 оформи Жуниор Кишада в 34-ата.

След почивката не паднаха нови голове - срещата се доиграваше. "Литекс" се представи прилично срещу фаворита за спечелване и на този трофей в родния футбол. Треньор на тима е бившият играч на предишния "Литекс" и национал от миналото Живко Желев.

На вратата на "Лудогорец" бе Даниел Наумов, стражът на хитовия юношески национал до 19 г., който ще играе на европейското в Грузия през юли. В игра след почивката се появи неговият връстник (набор 1998) Ивайло Климентов. И двамата са в "Б" отбора на "зелените", подобно на Василев, Преслав Петров и Джоди Лукоки.

В отбора на "Литекс" екипа обличат много млади футболисти.