Ако беше по мажоритарната система този избор, ГЕРБ щеше сигурно да има 130 депутати. Това коментира пред журналисти на влизане в сградата на парламента лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов.

"Залогът ни е държавата. Опитвам се да не провокирам, дърпам юздите на партията да може колкото по-смирено. Виждате, колегата Герджиков брои дните като в казармата. Трудно е и много тегаво", каза още Борисов.

Той заяви, че всички предложения на опозицията, които са добри ще бъдат приемани. Борисов допълни, че е за мир и стабилност и никога няма да наруши добрия тон. Според него партиите трябва да се консолидират с оглед предстоящото председателство на Съвета на ЕС.

"Можем да направим много други неща за България. Аз винаги съм бил балансиран, ако не ме дърпат и мен да опашката Виждате, че народът веднага наказва, ако се премине границата. Моите опоненти я преминаха. Аз няма да я преминавам", каза още Бойко Борисов.

Според него БСП е можела да управлява в месеците след неговата оставка, но социалистите са предпочели да се скрият зад президента Румен Радев.

"Ако са били за промяната. Напротив, те се скриха и оставиха президента Радев с неговото правителство да се гърчи. Надявам се всички да сме си взели поуки и от слабостите, и от успехите. В момента имаме ситуация в света, която е най-леко казано тревожна. Трябва да бъдем умна нация, да се консолидираме, да направим всеки какъвто компромис трябва, но стабилността в момента за Балканите минава през България. Ние сме много важни за Европа като външна граница", заяви Борисов.

Според него Европа се страхува от Турция, а ние можем да бъдем мост между двете страни и стабилизиращ фактор на Балканите.

"Когато опитни хора като Юнкер говорят за война на Балканите, не може да минава това покрай ушите ни и да не обръщаме внимание сякаш някой е хвърлил думите напразно", заяви Борисов.

Според него тези, които са останали извън парламента, са останали не заради друго, а заради недалновидна политика.

"Модерната дума "хейтене" се чува по цял ден, а хората днес очакват да им се случи нещо добро, да го пипнат, да го видят, да го усетят", коментира още Бойко Борисов.