По риза и преметнал сако на първия ден на 44-ия парламент се появи и бизнесменът и отново депутат от ДПС Делян Пеевски. Той престана да се появява на работното си място в миналото Народно събрание след като на 22 февруари 2016 г. тогавашният главен секретар на МВР Георги Костов съобщи, че Пеевски е заплашван. След това и получава охрана заради заплахи, че ще бъде похитен. Последно Пеевски е регистриран в Народното събрание на 19 февруари 2016 година - т.е. преди 14 месеца. 

Въпреки опасността за живота си обаче депутатът от ДПС се прежали и отново се кандидатира за парламента. При това като водач на две листи.

И днес седна на първия ред на депутатските банки, до Йордан Цонев. Но не за дълго. Изчака речите на трите парламентарни сили, но в момента, в който дойде ред на Марешки, Пеевски напусна залата. Негови съпартийци обясниха, че има важни бизнес дела.

Само преди дни свързваният с него "Булгартабак холдинг" спазари и продажбата на "Бритиш Американ Табако" на популярните марки цигари на "Булгартабак" Victory, Eva Slim и GD и т.н. за 100 млн. евро.

Бившият министър Бойко Ноев наскоро призова президентът Румен Радев да каже защо продължава да пази Пеевски - вече повече от година.