"ГЕРБ влиза в 44-ото Народно събрание за пълен 4-годишен мандат. Предвидимостта на ГЕРБ е в основата на общественото доверие."

С тези думи председателят на ПГ на ГЕРБ в новия парламент Цветан Цветанов откри политическия сезон. Той говори първи, лидерът на партията Бойко Борисов чинно седеше на депутатската си банка през това време.

Цветанов направи анализ на изборните резултати и изброи някои от приоритетите на партията в новото Народно събрание. Един от тях:

"Ще продължим реформата на съдебната реформа", заяви той. Какво точно имаше предвид под това изречение не стана ясно - темата не бе доразвита. 

Цветанов маркира и други приоритети като изработването на качествено законодателство, образование, здравеопазване, приемането на резултатите от референдума на Слави. 

"За нас управлението не е самоцел. Получаваме енергия от успехите на държавата", каза още председателят на ПГ на ГЕРБ и обясни за пореден път защо решението за оставка на кабинета "Борисов 2" е било правилно, въпреки критиките. По думите му за ГЕРБ "управлението е синоним на развитие и просперитет, нашите избиратели ни разбраха". 

"Крайни форми на национализъм няма да бъдат допуснати", декларира Цветанов по повод критиките, че управлението с "Обединените патриоти" би било рисково.

Цветанов обяви, че от ГЕРБ са против идеята на президента Румен Радев за промени в изборното законодателство, които нарушават конституционни права на български граждани. 

Речта му завърши с "България над всичко. Успех."