Аарън Ернандес, бивша звезда в американския футбол, основен играч на шампиона "Ню Инглънд Пейтриътс", се самоуби в затвора в Шърли, Масачузетс, съобщават световните агенции.

27-годишният Ернандес нашумя в последните години като подсъдим по няколко дела за убийства. Той се е обесил в единичната си килия.

Преди пет дни бившият нападател бе оправдан за убийството на двама мъже в Бостън през 2012 г. Ернандес излежаваше доживотна присъда без право на замяна заради убийството на някогашния си приятел Один Лойд през юни 2013 г. Ернандес бе признат за виновен и вкаран "на топло" преди близо две години. След това го разследваха и за други престъпления.

Татуираният здравеняк имаше 5-годишен договор на стойност 40 милиона долара с "Ню Инглънд Пейтриътс", най-силният отбор в Националната футболна лига (НФЛ) на САЩ за последните 15-ина години. Клубът го освободи на 26 юни 2013 г. - девет дни, след като Лойд бе открит мъртъв, а Ернандес показно арестуван в дома си край Бостън.

Аарън остави годеница и малка дъщеря.

Любопитно е, че Ернандес се самоуби в деня, в който бившият му отбор имаше почетно посещение в Белия дом при президента Доналд Тръмп, близък приятел на собственика на клуба Робърт Крафт, на треньора Бил Беличик и на куотърбека Том Брейди.

Петима от звездите на "патриотите" обявиха, че няма да са част от визитата по политически причини - несъгласие с някои изказвания и действия на Тръмп.

Шампионите в американските отборни спортове имат традиция да посещават президента и да му подаряват екип с неговото име.