Димитър Бербатов и специалният му гост - носителят на „Златната топка“ Луиш Фиго, показаха как предстоящият благотворителен мач на 14 юни в София ще бъде не само голяма подкрепа за изявени деца и празник за всички българи, но и сериозна реклама на България и столицата ни по целия свят.  

Българинът и португалецът направиха разходка из централната част на София, създавайки незабравими емоции и спомени за хората, невярващи, че срещат идолите си по столичните улици. Красиви спомени от софийската разходка запечата с телефона си и самият Фиго, за да споделя с приятели приятните си впечатления от визитата у нас. Легендарният №7 веднага се похвали и пред феновете си по цял свят с впечатляващ кадър с Димитър Бербатов, на който двамата са точно пред храм-паметника „Александър Невски“. 

След пресконференцията си вчера Бербатов и Фиго бяха приети от кметицата на София Йорданка Фандъкова. Тя подари на португалската звезда икона на Света София. Фандъкова благодари на Бербатов и на бившата звезда на "Барселона" и "Реал" (Мадрид) за организирането на мащабното благородно събитие, за подкрепата на децата чрез двете едноименни фондации и за приобщаването на редица други големи имена към каузата.

Фандъкова добави, че благотворителният мач е и отлична позитивна промоция на София, която догодина ще е европейска столица на спорта. На излизане от сградата на Столична община Димитър Бербатов и Луиш Фиго взеха решението да се приберат до "Гранд Хотел София" пеша, а по време на разходката португалската звезда видя някои от забележителностите на София. Той не скри възхитата си от емблемата на града - православният храм „Св. Александър Невски“. След това Димитър Бербатов му показа и други внушителни сгради с историческа и архитектурна значимост - Националната галерия, Руската църква, Народния театър „Иван Вазов“...

Двамата топ футболисти и техните екипи приключиха работния ден след полунощ - с края на мача от шампионската лига "Реал" (Мадрид) - "Байерн" (Мюнхен), който изгледаха заедно. 

Впечатлен от първата си пряка среща със София и България, Луиш Фиго отпътува за Мадрид. Той ще се завърне с куп свои звезди приятели за мача на годината на 14 юни на националния стадион „Васил Левски“. Тогава Луиш Фиго с All Stars ще се изправи срещу Димитър Бербатов и United Stars в благотворително футболно шоу в името на децата. Всички приходи от събитието са за каузите на фондация „Димитър Бербатов“ и фондация „Луиш Фиго“.

От звездните участници в отбора на Димитър Бербатов до момента са обявени Райън Гигс, Пол Скоулс, Гари Невил, Неманя Видич, Патрис Евра, Едвин ван дер Сар и Христо Стоичков.

В тима на Луиш Фиго са назовани Роберто Карлуш, Деко, Робер Пирес, Франческо Толдо, Йенс Леман, Мичел Салгадо и Максуел.

Билетите за мача се продават в мрежата на Eventim. Цените за секторите „Б“ и „Г“ са 30 лева, сектори „лъвчета“ - 45, „В“ - 60, „А“ - 100 лв.