Явно кризата в играта на Григор Димитров се задълбочава. Днес той допусна четвърто поредно поражение. Най-добрият български тенисист загуби във втория кръг на турнира от серията "Мастърс 1000" на червени кортове в Монте Карло от започналия от квалификациите Ян-Ленард Щруф (Германия) с 6:4, 3:6, 2:6.

Така Димитров изпусна възможността идния понеделник да се завърне в топ 10 за първи път от 2014 г. - щеше да го постигне при добро представяне в Монако.

Първата ни ракета няма победа от Индиън Уелс в началото на март. След това той отпадаше още на старта в Маями и Маракеш, а не може да се каже, че съперниците му бяха от висока класа.

Сривът продължи и в домашни условия в Монте Карло, където българинът живее, когато е в Европа.

Днес той започна отлично, като проби Щруф още в първия гейм в мача. След това затвърди пробива и дръпна с 6:4. Оттам настъпи необясним спад в играта му. Германецът рано натрупа преднина във втората част и изравни сетовете след 6:3.

В третата част резултатът бе равен до 2:2. Последва брейк в полза на 58-ия в света и до края той не сбърка, обратно - Димитров явно не вярваше, че на свой ред може да стигне до обрат и загуби с 1:2.