Този път чудо няма. "Ювентус" елиминира "Барселона" след 0:0 на "Камп Ноу" (3:0 в първия мач) и е на полуфинал в Шампионската лига.

Карето на полуфиналите допълва "Монако", който в зрелищен стил се справи с "Борусия" (Дортмунд) - 3:1 (3:2 на германска земя преди седмица).

Феновете на каталунците се надяваха на нова голеада след 6:1 срещу "Пари Сен Жермен" в предишната фаза, ала италианският колос изнесе лекция по дефанзивен футбол и заслужено продължава напред.

"Юве" бранеше аванса от три гола като истински научен отбор и не си позволи глуха защита и паника. Гостите бяха опасни и на контри, като направиха няколко пропуска. Този път мерникът изневери и на Неймар, Лео Меси и компания.

Въпреки лошата развръзка близо 100 000 зрители на "Камп Ноу" изпратиха любимците си с ръкопляскания и песни, мнозина не искаха да си тръгнат дълго след края на срещата.

В неделя Барса гостува на "Реал" (Мадрид) в поредното "Ел Класико", изходът от което може до голяма степен да предреши битката за титлата. Провал за "блаугранас" и в Ла Лига ще означава слаб сезон.

На другия полюс е тимът на "Монако", който влиза в полуфиналите повече от впечатляващо. "Монегаските" вкараха общо 6 гола на "Борусия" и няма да са лесна плячка за фаворизираните "Реал", "Атлетико" и "Ювентус".

18-годишният Килиан Мбапе откри резултата още в 3-тата минута на реванша в княжеството. Фалкао отчая гостите в 17-ата. В 48-ата Марко Ройс върна едно попадение, но капитанът Жермен в 82-рата сложи край на всякаква интрига.

Жребият е в петък от 13 часа. Два отбора от Испания са на полуфинал и по един от Италия и Франция. Германия и Англия останаха без представители.