Журналисти от Нова ТВ излязоха с гневни реакции по повод изявленията на своя бивш колега Васил Иванов. Преди дни той напусна Нова ТВ, като обвини телевизията в цензура.

Водещата на сутрешния блок на Нова телевизия Ани Цолова коментира в социалните мрежи:

"Гнус, нечистоплътност, дъно, мръсно, подмяна! Нямам думи! Василе, не мога да повярвам какъв човек си?", заяви Цолова.

Генка Шикерова написа: 

"ДЪНОТО!!! Мислех си, че просто обичаш да ровиш мръсотията. Мръсотията е част от теб!".

Колегата на Иванов от предаването "Разследване" Марин Николов написа по-дълъг коментар по темата. Иванов обяви публично записани от него разговори с Николов като доказателство за своите твърдения.

"Васил Иванов добре знае, че в личните ни разговори с него десетократно съм му казал, че по отношение на себе си не виждам цензура в Нова. И многократно съм му казвал, че не съм видял забрана да снимаме обществени поръчки, а само мнение на продуцента, че напоследък не са й интересни. Повтарял съм му десетки пъти, че това не е достатъчно да кажа, че срещу мен е имало цензура. На фона на всичките силни репортажи за обществени поръчки, които сме правили не съм готов да твърдя това. Ако към Васил е имало цензура, аз съм изразил съпричастност в лични разговори между нас, но подчертавам, нямам ясни доказателства за това и не мога да заема публична позиция за нещо, в което не съм сигурен. Казах ти го и на теб в десетките ни разговори, Василе. И това го знаеш. Не ме интересуват записите ти, пускай каквото искаш", коментира Николов.

Разследващият журналист Миролюба Бенатова също коментира темата: 

"Васил Иванов не даде доказателства, че директорът на новините в Нова тв Дарина Сарелска, е изнасяла информация на кмета на Неделино, докато той го разследва. Каза, че в ДАНС са му дали бележка, че Сарелска е къртица, защото е роднина на областния управител от ГЕРБ и е изнасяла на кмета в телефонни разговори информация за хода на разследването. За това твърдение, Васил не приведе доказателства - звук, картина, спрян материал. Факт, неоспорим и видим е, че разследването е излъчено, а части от него - над 37 пъти в различни предавания на Нова ТВ, под ръководството на Сарелска. Бележка, подхвърлена в ДАНС, нарочване на Сарелска, заради роднинство с депутат от ГЕРБ, е манипулативно, но не и истинно. Телефонните записи от лични разговори на Васил с Марин Николов, Антон Събев и Силва Зурлева, са предимно със съдържание, в което Васил Иванов твърди, че е цензуриран, а от другата страна се чува- "аха" или "да". Запис с Дарина Сарелска не е излъчен. Силва Зурлева потвърждава в този разговор, че на среща в ДАНС, прокурорка /име не се споменава/, е подала бележка с името на Сарелска. Каква е била тази среща в ДАНС, не става ясно. Окончателен разговор за последната идея на Васил, за интервю със съдия от Хасково, не е проведен със Сарелска. Дотук това са просто факти. Колеги, зрители и читатели, нека се концентрираме върху доказателствата.

Продуцентът на сутрешния блок на Нова телевизия Валерия Чанкова пък написа, че тезата на Иванов за цензура е неоснователна, а един от репортажите му за обществени поръчки бил излъчен в ефира на Нова 37 пъти. 

Подмяна!

Васил Иванов, колко пъти в ефира на Нова беше излъчено разследването за кмета, за което Дарина Сарелска е "издавала" информация?!

37 пъти, Василе! Многократно в емисиите и в сутрешните блокове.

Излъчените разследвания - твои и на Марин Николов срещу кметове са десетки, повечето срещу ГЕРБ.

С каква съвест лъжеш за човек, който толерантно дълго време изчака да се справиш с личните си проблеми?

А колко е гнусно да записваш колеги, които видимо поддържат разговор с теб, и да вкарваш думите им в сценария си.

На Кой ли му е удобно?"

Водещият на "Здравей България" Виктор Николаев пък заяви в ефир:

"Цензура в работата ни всеки ден няма. Има опит телевизята точно в този момент да бъде унизена, сразена, дискредитирана, за да бъде овладяна. Ние това го виждаме, ние това го знаем."