Шефът на новините на Нова тв Дарина Сарелска коментира обвиненията на журналиста Васил Иванов към медията и към нея лично за цензура и спрени разследвания. Тя отрече твърденията на Иванов, че на него са му спирани разследвания и срещу него е била упражнявана цензура.

"На Васил са му отказвани теми за разследвания. Темите трябва да идват от журналиста. Цензура е, когато някой от властта поиска тема да бъде спряна", заяви Сарелска.

Тя поясни, че е имало "конкретни отказани истории с аргументи за актуалността им, за годни факти". Тези аргументи Иванов бил чувал както от нея, така и от други свои колеги.

Сарелска разкритикува методите на Иванов да записва свои колеги без тяхно знание и да оповестява тези разговори. Тя заяви, че има 100% доверие на Марин Николов, колега на Иванов, който бе един от записаните.

"В един момент става самоизяждане отвътре. Това не е добре за нашата професия", заяви Сарелска.

Тя определи твърденията на Иванов, че е изнасяла данни от негови разследвания като неистина. А с кмета на Неделино, който е един от обектите на тези разследвания, тя не била говорила никога.

"Интересно откъде свободният журналист Васил Иванов работи така фриволно с материали от ДАНС. Това са важни факти, как работи един човек, който се представя като силен журналист", изтъкна Сарелска.

И допълни, че разследването, за което Васил говори, е излъчено 37 пъти в ефира на Нова.

"Смятам да заведа дело за клевета за Васил Иванов. Другото би било част от мълчанието и утвърждаването на подмяната. Имам отговорност. Аз сега развенчавам един образ, който за хората е свързан със смелата журналистика. Имам отговорност, че не съм го направила по-рано. Аз също съм изпитвала респект към името на един журналист и към неговото минало", каза Сарелска.

Тя призна, че деверът й наистина е Недялко Славов, бивш областен управител на Смолян и настоящ депутат от ГЕРБ. Но заяви, че той по никакъв начин не се е опитвал да се възползва от нея, както и тя от него. 

"В нашата професия има много хора, които са журналисти само отвън. Отвътре са развалини от зависимости. Този целия процес отблъсква останалите честни колеги. Това е истината. Няма как да назоваваме кривиците в едно общество, а да не виждаме гредата в нашето", заяви Сарелска.