Депутатът от ДПС Ангел Исаев бе изключен от движението още в първия ден на новия парламент. Той влезе в парламента заради феномена, известен като "15/15", а в случая 9/9. Номерът на Исаев в листата в Бургас съвпадаше с номера на ДПС в бюлетината. Ето какво коментира по повода самият Исаев в изявление до медиите:

"Уважаеми госпожи и господа,

Воден от чувството си за отговорност, считам за свое задължение да Ви информирам относно изключването ми от парламентарната група на ДПС. За мен това е един  неоснователен акт. Той не отговаря на принципите на демокрацията.

Приех да стана кандидат за народен  представител от  ДПС, защото вярвам, че всички български граждани, независимо от своя етнически произход  и от своята вяра, имат неотменими права и свободи.

Едно от най-светите и трудно завоювани права е правото на всеки гражданин да избира и да бъде избиран. Бях избран за народен представител в пълно съответствие с Конституцията и законите на Република България. Мой дълг пред моите избиратели и пред целия български народ е да продължа да изпълнявам нелеката мисия на народен представител. Ще съблюдавам правомощията предвидени в Конституцията,  воден единствено от собствената си съвест. Няма да наруша депутатската си клетва и във всичките си действия ще се ръководя от интересите на народа.

Вярвам, че демокрацията е преди всичко върховенство на закона. Вярвам, че волята на избирателите трябва да бъде зачетена. Убеден съм, че гражданите, а не партийните централи трябва да подреждат кандидат-депутатските  листи.

През всичките години, в които съм в политиката, създадох приятелства, работех усилено за да заслужа доверието на гражданите, защото съм убеден, че  доверието е фундаментът на  демократичното общество. Никога не предавах избирателите си. Няма да го направя и днес. Убеден съм, че всички гласове, преференциално дадени за мен, са били осмислени  и намирам за дълбоко обидно към избирателите  да се твърди, че те са гласували без да разбират  какво правят.

През последните години българският политически живот страда от порока на  непредставителността и задкулисието.  Твърде  често  депутати  се  превръщаха в безгласни изпълнители на чужда  воля или преследват лични интереси. За мен  това е неприемливо!  

Ще работя за единството на българската нация, за върховенството на закона, за задълбочаване на демократичните реформи и за засилване на евроатлантическата интеграция на България.

С уважение Ангел Исаев"

Исаев, който е бивш кмет на село Рудник и общински председател на ДПС в община Бургас, е изместил от второто място областния председател Дурхан Мустафа. Той също е водил кампания за преференции.