"Манчестър Юнайтед" е на полуфинал в турнира Лига Европа след 120-минутна битка с "Андерлехт" в четвъртфинал на турнира Лига Европа - 2:1 (1:1 в редовното време на двете срещи).

Хенрик Мхитарян откри за домакините още в 10-ата минута и те явно решиха, че са се справили с белгийците. В 32-рата обаче Ани изравни. Нататък "Юнайтед" направи фрапантни пропуски, най-вече чрез Маркъс Рашфорд и Златан Ибрахимович. Гостите също не пропускаха да атакуват опасно.

Така се стигна до продължения, в които "Юнайтед" натисна още по-яко с цел да избегне дузпите. В 107-ата минута - 13 минути преди края, Рашфорд най-после успя да вкара и да прати тима си сред полуфиналистите.

"Червените дяволи" дадоха и две жертви - контузиха се Маркус Рохо и Златан Ибрахимович.

И ако на "Олд Трафорд" не се стигна до дузпи, такива имаше в сблъсъка между "Бешикташ" и "Олимпик" (Лион) след 2:1 за турците. Припомняме, че в първата среща преди седмица се стигна до сблъсъци по трибуните и нахлуване на публика на терена. Поради което двата тима бяха наказани с глоби и условни санкции за изваждане от евротурнирите.

Също така нямаше публика на французите в реванша. Талиска откри в 27-ата минута, като заличи аванса на гостите, но Лаказет изравни още в 35-ата. Отново Талиска бе точен в 58-ата минута. 

При дузпите първите по 5 изпълнители не сбъркаха и така се стигна до нови опити до "внезапна смърт". Защитници на "Бешикташ" направиха два последователни пропуска, а между тях сбърка и играч на Лион. Все пак нервите на французите се оказаха по-здрави и те спечелиха със 7:6 при дузпите и са в следващата фаза.

"Аякс" също е на полуфинал, след като оцеля на германска земя - загуба с 2:3 от "Шалке" и общ резултат 4:3. И тук имаше продължения - тимът от Гелзенкирхен спечели с 2:0 в редовното време и изравни резултата от двете срещи. Горецка и Бургщалер вкараха набързо в 53-тата и 56-ата минута. В 80-ата "Аякс" остана с човек по-малко заради втори жълт и червен картон на Фелтман.

"Шалке" дори бе в следващата фаза след гол на Калиджури в 101-вата - 3:0. С човек по-малко обаче "Аякс" изтръгна спасение във второто продължение. Виергевер даде предимство на холандския гранд 9 минути преди края. А в последните секунди Юнес реализира за 2:3. 

Допълнителни 2 по 15 минути нямаше единствено на срещата "Генк" - "Селта" 1:1. Испанският тим отива напред заради 3:2 в първата среща.

Така на полуфинали са "Манчестър Юнайтед", "Олимпик" (Лион), "Аякс" и "Селта". Жребият е в петък.