Роберто Карлуш, звезда от близкото минало на Бразилия и "Реал" (Мадрид), ще играе на стадион "Васил Левски" на 14 юни в благотворителния шоумач между отбори на Луиш Фиго и Димитър Бербатов.

Днес Бербо реално потвърди едно от имената, обявени от Фиго за неговия състав. Наред с Франческо Толдо, Йенс Леман, Мичел Салгадо, Деко, Максуел, Робер Пирес... 

В селекцията на Бербатов пък до момента са Едвин ван дер Саар, Гари Невил, Неманя Видич, Патрис Евра, Пол Скоулс, Райън Гигс, Христо Стоичков...

Вижте как Митко представи Роберто Карлуш във фейсбук:

"Той е световен шампион с Бразилия от 2002 г. За същата година е и втори за "Златната топка", изпреварен само от съотборника си в националния отбор и "Реал" (Мадрид) - Феномена Роналдо. Печелил е 2 пъти Копа Америка, триумфирал е и в Купата на конфедерациите. Известен е като най-офанзивно настроения ляв бек в историята на футбола, а от пряк свободен удар можеше да изстреля топката като истински снаряд - със 169 километра в час.

Присъедини се към "Реал" (Мадрид) през 1996 г. и прекара 11 много успешни сезона в клуба. Макар и защитник, вкара цели 71 гола за "Реал". Три пъти триумфира в най-престижния турнир - Шампионската лига. 4 пъти е шампион на Испания.

Първият от отбора на Луиш Фиго за 14 юни:)

Роберто Карлуш! Очакваме го в София!"