Ден трети на 44-ия парламент през погледа на фоторепортера ВЕСЕЛИН БОРИШЕВ. 

Ден трети на новия парламент. Председателят Димитър Главчев  е в компанията на заместниците си Цвета Караянчева, Явор Нотев и изглеждащият доста ангажиран Веселин Марешки.

 

Докато ръководството на парламента още свиква с новите си роли, шефът на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов си е съвсем в свои води.
Новите депутати - Елена Йончева и Крум Зарков от БСП.

 

Йончева вече е и на трибуната, за да обяви позицията на БСП за завишените нива на урана. "Вина за ситуацията със завишените нива на урана в Хасково носи правителството на ГЕРБ", отсича говорителката на БСП.
"Към момента здравен риск за хората не съществува", уверява здравният служебен министър Илко Семерджиев."Трябва да минат всички биологични проби, дадени за изследване, а това ще отнеме 2-3 месеца", казва още той от парламентарната трибуна.
Служебният премиер Огнян Герджиков е привикан на отчет пред парламента. Отрича да му е оказван натиск за уволнения и назначения - "нито от ляво, нито от дясно". 

 

"За три месеца сте направили уволнения, колкото нито един премиер досега", реагира Цветанов. Обвинява го, че кабинетът му е готвил саботаж, но "ГЕРБ ще направи пълна ревизия на назначенията и решенията на служебното правителство. Двамата си стискат все пак ръцете.
Нона Йотова привиква към парламентарния живот в редиците на соцгрупата.

Леко отстрани все още наблюдава случващото се в пленарна зала и параолимпиецът и депутат от БСП Михаил Христов.

 

Журналистът Тома Томов сред другарите депутати от соцпартията.
И докато лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов е зает с правенето на програма и реденето на кабинета, в който слуховете му отреждат все по-настойчиво поста на военния министър...
...в ДПС драматично се изключват и напускат. Заради депутатското място на Ангел Исаев, което спечелил с преференция в Бургас, оставка днес хвърля Камен Костадинов. Обяснението- поема лична отговорност.