Евродепутатът Ангел Джамбазки заяви пред бТВ, че ГЕРБ и "Обединени патриоти" не спорят за министерства.

"Не спорим за министерства, знам че ви е трудно да го повярвате. За разлика от предишния кръг преговори, в който се водеха разговори с политически покойници – т.нар. десни… Там се водеха разговори за министерства, а ние успяхме да не обсъждаме персоналния състав. Това предстои да се случи. Когато стане ясно какво искаме да правим политически, тогава ще говорим персонално", обясни Джамбазки.

Той коментира темата с референдума в Турция.

"Европа е уплашена от това, което се случва в Турция. Мотивирано сме казвали, че тази Турция ще се превърне в заплаха за ЕС, че тя не споделя никакви цивилизационни, нормални граждански ценности. Тази Турция ще се превърне в тежест и враг", заяви Джамбазки.

Според него обаче ЕС няма адектватна реакция по въпроса и вероятно отново ще сътвори "политически коректна глупост". Джамбазки смята, че основна роля ще играе Германия. Това обаче щяло да стане след изборите там, тъй като канцлерът Ангела Меркел разчита на турските гласове.

"При резултатите от референдума в Турция натежаха гласовете на турците в Западна Европа. Това говори, че тези хора не искат да се интегрират, а да променят обществата, в които са дошли. Ами стойте си в Анадола и там си стройте султаната, защо го правите в Белгия и Холандия", каза Джамбазки.

Според него интересът на България е да има добросъседски отношения с "кемалистка република Турция". За пореден път той заяви, че Реджеп Ердоган пропагандира неоосманистка политика, което означава и теритоериални претенции към нас.