Бил Мъри обяви плановете си да издаде албум с класическа музика през лятото. Звездата от „Ловци на духове“ ще пее и ще чете литературни текстове за „Нови светове“, камерен музикален рецитал, с триото на челиста Ян Воглер, съобщава „Гардиън“.

Мъри ще пее музика от Джордж Гершуин и Стивън Фостър, както и няколко песни от мюзикъла „Уестсайдска история“ на Ленард Бърнстейн. Литературната част в негово изпълнение ще включва творби на Марк Твен, Уолт Уитман и Ърнест Хемингуей – под акомпанимента на музика от Шуберт, Бах и Пиацола, изпълнени от Мира Уанг (цигулка) и Ванеса Перес (пиано).

Според „Ню Йорк Таймс“, екипът ще обиколя Северна Америка, за да изследва темите за „американската история и идентичност“. Пред вестника Мъри споделя, че работата с толкова опитни музиканти е голямо предизвикателство за него:

„Когато започнат да свирят, изискванията са толкова големи, че ако разчитам само на това, което вече знам, бих се оказал съвсем неподготвен”.

Това не е единственият музикален проект на Мъри до момента. Наскоро той се присъедин в студиото към Пол Шафнър – музикалния директор на „Шоуто на Дейвид Летърман“, за записите на албума Happy Street, чието премиера е насрочена за 22 април.

"Площад Славейков"