Беззаконието трябва да приключи, веднага!

Така се казва протестът, организиран за днес във фейсбук след последните събития около главния прокурор Цацаров. Мястото в София е пред Съдебната палата, а часът - от 18:30 до 19:30.

Организаторите написаха:

Време е да кажем на висок глас, че това не може да продължава безкрай.
Гафовете на Гл . Прокурор станаха безброй. Сега е момента да кажем -
#ОСТАВКА. В Е Д Н А Г А!!! 

Да се излиза на протест срещу главния прокурор - като фигурата, която не бива разпозната като честен и почтен защитник на интереса на обществото, не е прецедент. На 15 юли 2015 г. "Протестна мрежа" организира на същото място събитие със същото искане - оставка на главния прокурор.

Медиите от орбитата около Делян Пеевски така самоотвержено се хвърлиха да защитават главния прокурор, че вече загубиха няколко дела за клевета за това, че са писали, че протестите били платени.

 

Иначе - за разлика от минали времена, Съдебната палата (и сградата на ВСС) вече са основна мишена на гражданското недоволство, а не парламентът, Министерският съвт, президентството и пр. Заради липсата на законност протестираха мотористи, но най-вече самите съдии, които излизаха веднъж на стълбите на Палатата и цели 3 пъти под прозорците на ВСС на ул. "Екзарх Йосиф".