В София тръгнаха първите четири трамвая, дарени чрез Българо-швейцарската програма за сътрудничество на София. Те ще се движат по линия 8 от Съдебната палата до кв. "Люлин".

Общо 28 трамвая ще бъдат доставени в столицата до края на годината, като първите четири вече са готови за въвеждане в движение след необходимата им адаптация за работа в София.

Втората доставка от осем трамвая пристигна в депото на „Столичен електротранспорт” преди дни. Целта на проекта „Модернизирани трамваи за град София” е да се подобри качеството и достъпността на услугите в обществения транспорт на града.
Общата стойност на проекта е 3 млн. швейцарски франка, от които швейцарската страна покрива 85% (2 550 000 швейцарски франка).

Швейцарските трамваи ще обслужват линии 8, 6 и 12. Те са произведени през 1990 г. и ще заменят трамваи, произведени през 1980 г.
Модернизирани са преди 12 години, като им е добавена нископодова секция с цел по-голяма достъпност и различни системи, които подобряват както комфорта на пътниците, така и сигурността на ватманите.

Трамваите са с капацитет 60 седящи места и 160 правостоящи.