Футболистът на "Челси" Нголо Канте беше провъзгласен за №1 във вота на Асоциацията на професионалните футболисти в Англия. 26-годишният французин бе привлечен миналото лято от "Лестър". И сега е напът за втори пореден сезон за стане шампион на Висшата лига, при това с различен отбор. А "Челси" е и на финал за Купата на Футболната асоциация.

Неуморимият халф се справи с конкуренцията на своя съотборник Еден Азар, а също така изпревари Хари Кейн ("Тотнъм"), Златан Ибрахимович ("Манчестър Юнайтед"), Ромелу Лукаку ("Евертън") и Алексис Санчес ("Арсенал"). Той получи наградата си на церемония в елитен лондонски хотел.

Футболистът на "Тотнъм" Деле Али (21 г.) спечели наградата за Най-добър млад играч. А Дейвид Бекъм получи отличие за специален принос към играта. Бекс присъства на шоуто и лично похвали както Канте, така и Деле Али. Наградата му е специална скулптора, на която е изобразен в игра.

В анкетата на Асоциацията на професионалните футболисти гласуват самите играчи. В Англия има още една класация за футболист №1 и тя е журналистическа.