Определено не ми харесва, че главният прокурор, като длъжностно лице на високо отговорно ниво, отива на среща извън неговия офис. Това каза пред БНТ лидерът на НФСБ Валери Симеонов, коментирайки срещата на главния прокурор Сотир Цацаров и бизнесмена Сашо Дончев. Той каза, че не споделя коментара на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов по въпроса.

"В момента има дума срещу дума. Още по-малко виждам някаква вина на Георги Гергов. Имам усещането, че никой няма информация, но не виждам закононарушения. Нищо особено, и единият е жив човек, и другият е жив човек. Явно единият лъже, единият казва едно, другия казва друго", каза Симеонов.

Той коментира и хода на преговорите с ГЕРБ. Според Симеонов политическото споразумение за бъдещото правителство вече е към края си.

"Тези два документа са азбуката, по която ще си говорим с ГЕРБ. Конституцията, по която ще работим. Всяко изречение го оглеждаме преди да се подпишем. Решенията ще се вземат с консенсус, не съобразно тежестта на всеки от участниците. Най-малкото отколонение от програмата ще се счита за денонсиране на споразумението", каза Симеонов.

За пореден път той заяви, че имена и постове не са обсъждани. Симеонов повтори, че бъдещият кабинет ще има 4-ма вицепремиери и 17 министерства. Ако определена позиция е за дадена партия и човекът, който я заема, се оттегли, то той ще бъде заместван от същата партия. Всяка от формациите ще има право на всякаква информация от всички ведомства, независимо дали ги управлява или не. Право на всяка политическа сила да има позиция по въпроси, които не са в споразумението.