Няколко десетки граждани се включиха в протеста пред Съдебната палата тази вечер с искане за оставката на главния прокурор Сотир Цацаров. Събитието бе организирано във фейсбук от представители на Протестна мрежа под надслов: Беззаконието трябва да приключи, веднага!

"Време е да кажем на висок глас, че това не може да продължава безкрай. Гафовете на Главния прокурор станаха безброй. Сега е моментът да кажем -

#ОСТАВКА. В Е Д Н А Г А!!!", пише в страницата на събитието.

Инициативата "Правосъдие за всеки" се присъедини към искането за оставка на Сотир Цацаров. Организацията издигна плакат, който изобразява Делян Пеевски, Сотир Цацаров и шефа на "Овергаз" Сашо Дончев, които се държат за тръба, по която пише "Газ, газ, газ..."

Пеевски: Искам газ!

Цацаров към Дончев: Пусни тръбата!

Дончев: Ох! Ох!

Също днес шестима членове на ВСС поискаха на заседанието на пленума в четвъртък да бъде обсъдена точка за проверка на поведението на Сотир Цацаров заради срещата му в офиса на Георги Гергов в ЦУМ с бизнесмена Сашо Дончев. 

Пред Съдебната палата имаше и контрапротест. Няколко човека поискаха оставката на Комисията за електрическо и водно регулиране (КЕВР). По-рано днес прокуратурата започна проверка на няколко състава на КЕВР заради цените на газа и водата. 

Николай Стайков от "Протестна мрежа"

И контрапротеста...