Социалистите в Пловдивско подкрепят местния си лидер Георги Гергов в спора му с лидерката на партията Корнелия Нинова, която в събота поиска оставката му като член на ръководството на БСП от Националния съвет на партията. 

Бизнесменът и партиен лидер в областта Гергов подаде сам оставката си в събота, въпреки че първоначално отказваше заради посредничеството си в срещата между главния прокурор Сотир Цацаров и собственика на "Овергаз" Сашо Дончев, провел се в офиса на социалиста в ЦУМ в София.

Лидерите на градската организация на БСП-Пловдив и на структурите на партията в областта са решили на заседание късно в понеделник да напишат отворено писмо до Корнелия Нинова, в което да изразят несъгласието си с оттеглянето на Георги Гергов от Изпълнителното бюро на левицата, съобщиха местни медии.

Пред съпартийците си Гергов заявил, че е бил "употребен" в скандала "ЦУМ гейт", а скандалът бил "активно мероприятие". 

Водачът на БСП-Пловдив-град Красимир Трифонов пък заяви, че напрежението покрай скандала трябвало да се преодолее с диалог, а вместо това решението на пленума в събота за оставка на Гергов било предрешено от изказванията на Корнелия Нинова предишната вечер пред "Панорама". 

Днес Изпълнителното бюро на БСП ще се събере и отново ще обсъди казуза "ЦУМ гейт", съобщиха от партията.