Кубрат Пулев е подготвен за дълъг мач с американеца Кевин Джонсън, стана ясно от изявлението му на летище "София" при пристигането от Германия. Двубоят между двамата боксьори за Интерконтиненталната титла на WBA е в петък в столичната зала "Арена Армеец".

Днес в столицата ни дойде и Джонсън, който има 30 победи и 7 загуби в своята кариера. Има загуба по точки от Виталий Кличко и с нокаут от Антъни Джошуа.

„В добро настроение съм на родна земя, рече Пулев пред журналисти. - Крайната цел е победа, това е най-важното. Не се вълнувам, но аз съм си такъв. Дори когато играех за световната титла срещу Кличко нямаше вълнение в мен. Не знам кой е по-добър боксьор от Джонсън и Питър (бел. ред. предишният съперник на Кобрата), но Кевин Джонсън е по-добре подготвен. Не съм напрегнат. Фаворизират ме, но това не ми влияе. Бокс е, съперникът може да ме изненада. Както каза треньорът ми - в първите рундове малко по-предпазливо. Смятам, че съм добре подготвен. Каквото трябва направихме в подготовката.“

Кевин Джонсън обяви неотдавна, че идва в София, за да победи Пулев и да си тръгне с българска жена, тъй като бил чувал за хубостта на нашенките. Той каза, че иска да опита от киселото мляко.

„Кисело мляко - Бог дал, може и с камион да му дадем", засмя се Кубрат.

Кевин Джонсън.

Той се надява, че това няма да е последният му мач на родна земя. Не мисли за мегасблъсъка Антъни Джошуа - Владимир Кличко в събота на стадион "Уембли" в Лондон, тъй като се е съсредоточил за  своя си мач. Победителят от "Уембли" трябва да се изправи срещу Пулев, но той самият още не иска да говори за това. Надява се в петък залата отново да е пълна.

Междувременно стана ясно, че Тервел Пулев остана без съперник за петък. Мустафа Амиш (Франция) се е отказал и сега спешно се търси противник за по-малкия брат.