Интересни реплики - типично като пред голям боксов мач, размениха Кубрат Пулев и американецът Кевин Джонсън на пресконференция преди петъчния им двубой за Интерконтиненталната титла на WBA в зала "Арена Армеец".

За разлика от подгряването за двубоя с Дерек Чисора през миналата година обаче, този път имаше и думи на уважение, особено между Джонсън и треньора на Кобрата, германецът Ули Вегнер, който се оказа, че познава доста добре щатския боксьор.

По-рано тази година, когато стана известно кой е съперникът на Пулев, първите думи на Джонсън бяха, че той ще дойде в София за пояса на WBА и за българска съпруга, тъй като чувал, че жените тук са много красиви.

"Искам да направя най-важното съобщение на тази пресконференция. Тя е към дамите - заповядайте на мача. Заповядайте. И се покажете къде сте в залата. Просто елате", провикна се Кевин, който се оказа добър шоумен, а какво е останало от него като боксьор ще разберем в петък вечерта.

"Няма да позволим на Кевин Джонсън да си вземе българска жена, отвърна Кобрата. - Той може да гледа българките, да им се радва. Ще му позволим да се снима с тях, да си говори, но само толкова. Няма да си тръгне от тук с жена."

Реакцията на това от страна на Джонсън бе, че е готов да заложи половината си хонорар от мача, че ще изпълни заканата.

Здравенякът, бивш кандидат за световната титла в тежка категория, губил от боксьори като Виталий Кличко, Тайсън Фюри и Антъни Джошуа, добре се позабавлява до началото на закъснялата пресконференция. В един момент той взе микрофон и почна на интервюира хората от антуража си. Направи си снимки с репортери, селфита...

Брифингът имаше и сериозна част, в която двамата съперници говориха за предстоящия сблъсък. Един от треньорите на Джонсън каза, че той се е подготвил добре в Маями, имал е силни спаринг партньори, сред които и кубинецът Луис Ортис, наричан Истинския Кинг-Конг.

"Чувствам се добре като човек, който се завърна в бокса и пак тръгва по пътя към световната титла. За две години помислих добре. Реших, че още има какво да дам на спорта. Целта ми сега е да прекъсна устрема на Антъни Джошуа. За да постигна това ще трябва да победя Кубрат Пулев и аз съм готов да го направя. Няма значение какво ще се случи, аз ще го направя зрелищно. Ще покажа на всички, включително и на българите, как едно момче от Ню Джърси се завръща на най-високо ниво. Един от треньорите ми не може да е тук, тъй като заболяха негови близки, но аз ще се бия и заради него и ще му покажа, че мога да успея. И двамата с Пулев се върнахме. Той имаше мач за световната титла и падна от Кличко, а аз от Антъни Джошуа. Но пак сме тук. Уважавам Пулев, той е добър боксьор, но само толкова. Готов съм да победя. Не съм Самюел Питър. На ринга ще е като в джунглата. Мога да бъда и чудовище. Няма да се пречупя", каза американецът.

Кевин Джонсън.

Той обясни загубите си от Чисори и Тайсън Фюри по точки с това, че е имал много малко дни за подготовка. Докато сега е тренирал месеци. Джонсън си спомни, че през 2003 г. треньорът на Кобрата Ули Вегнер, който утре навършва 75 г., се е грижил за него. Видял го е и в двете крайности - на върха и на дъното. Кевин благодари на седящия на метри от него германец. Той също каза добри думи за Джонсън.

"Аз съм на друго ниво в сравнение с Кевин Джонсън, каза Кубрат Пулев. - Той е добър боксьор и вероятно е добре подготвен, но няма да успее. Силен характер е, но аз ще му покажа и добра защита. Една загуба ще ме върне много назад. Затова направихме солидна подготовка. Подготвен съм, сигурен и спокоен."

Треньорът Ули Вегнер.

В петък вечерта в "Арена Армеец" ще има общо 10 мача, като на ринга ще излязат 11 български боксьори. Двубоят на Кобрата ще започне след 23 часа. Преди това на ринга ще излезе и неговият брат Тервел, който ще се изправи срещу поляка Якуб Войчик, след като първоначално договореният французин се отказа.

Заради контузия и страх, както обясни Нисе Зауерланд, един от братята шефове на промоутърската компания "Зауерланд", която организира боксовата вечер и с която договори имат братя Пулеви.