Карикатуристът Христо Комарницки заяви пред бТВ, че натискът, който главният прокурор Сотир Цацаров е приложил върху шефа на "Овергаз" Сашо Дончев, е постоянен. Името на карикатуриста беше споменато в разказа на Дончев за срещата, след който избухна скандал.

"Това е един натиск, който съществува постоянно, убеден съм в това", заяви Комарницки.

И допълни:

"Щом главният прокурор си позволява такова нещо спрямо един виден бизнесмен като Дончев, представете си какво се случва с дребните бизнесмени? С хора, които нямат това влияние и нямат медия? Щом днес той може да изрази недоволство от моите карикатури, утре може да изрази недоволство от хора, които пишат."

Христо Комарницки постави два въпроса: кой се обади миналата година в Нова телевизия, за да спрат карикатурите на Чавдар Николов, и кой се обади на национална дистрибуция, за да възпрепятстват разпространението на вестник "Прас прес".

"Досега нямам отговор на тези два въпроса, а настоявам да го получа", заяви карикатуристът.

Той добави, че на 15 март от редакцията на сатиричното издание са изпратили писмо до президента Румен Радев с тези въпроси, но отговор все още няма.

"За сметка на това на 7 април изпратихме на президента искане да се разсекрети стенограмата за КТБ и получихме светкавичен отказ", коментира Комарницки.

Днес излиза третият брой на "Прас прес".