Бившият председател на БСП Михаил Миков заяви пред БНТ, че настоящият лидер на партията Корнелия Нинова е била избрана на поста благодарение на задкулисни игри. Според Миков зад избора ѝ стои бизнесменът Георги Гергов. Преди дни под натиска на Нинова той подаде оставка от Изпълнителното бюро, след като стана ясно, че е посредничил на срещата между главния прокурор Сотир Цацаров и бизнесмена Сашо Дончев.

"На конгреса на партията, когато се избираше нов лидер, обявих, че мен Гергов не ме е избирал никога. Целта на думите ми беше задкулисието да не участва в този процес. Очевидно сега има ясни доказателства, че сегашният председател на партията е избран по този начин", каза Миков.

Според него Нинова е влязла в зависимости, заради които Гергов е бил включен в Изпълнителното бюро на БСП. Самият той като председател бил казал на Гергов, че не бива да е част от ръководството на партията.

"Каква сделка беше направена, за да влезе Георги Гергов в Изпълнителното бюро на партията? Големият проблем сега е, че БСП не се занимава с политики, а с пране на гузни съвести и мръсно бельо", изтъкна още Миков.

Според него има индикации, че партията се превръща в лидерска. Миков обяви, че Румен Овчаров се опитва да бъде ментор, да се възползва от ситуацията и да увеличава влиянието си върху партията.

"Румен Овчаров е дългогодишен бегач на тази писта. По мое време и да се е пробвал, не му се е случвало", обясни Миков.