От БСП са съобщили за грешно изхарчени 50 млн. лв за автомагистрала "Марица", обяви депутатът от левицата Кирил Добрев в парламента. Вчера прокуратурата влезе в Агенция "Пътна инфраструктура" във връзка с разследване по същия казус.

"Тогава бяхме наречени за лъжци и оттогава тръгна прякорът на г-жа Нинова - г-жа Лъжа. Днес имам един въпрос към Лазар Лазаров и Лиляна Павлова - продължават ли да смятат, че всичко по тази процедура е нормално?"

Добрев отбеляза, че е явно нередно при 130 милиона за цялата поръчка построяването на "откоси и канавки" за 32 дни да струва 50 млн. лв.

Бившият министър на левицата Димитър Стойнев също като лидера на ГЕРБ Бойко Борисов похвали работата на прокуратурата.

"Ние подкрепяме всички действия на прокуратурата. Смятаме, че всички нарушения трябва да бъдат изнесени наяве. Нямаме никакви притеснения от това, което се случва, това са правомощия на прокуратурата и така трябва да се действа", каза той.

Депутатите на столетницата отказаха да коментират въпроси, свързани с доскорошния член на Изпълнителното бюро Георги Гергов, като отбелязаха, че това са вътрешнопартийни въпроси, които първо се обсъждат с ръководството и лидерката Корнелия Нинова.