Владимир Кличко и Кубрат Пулев за първи път се срещнаха очи в очи като претенденти за титлата в тежка категория на професионалния бокс. Двамата дадоха пресконференция в зала О2 в Хамбург, където на 6 септември ще излязат на ринга.

Типично за такова сибитие, украинецът и българинът размениха любезности. В качеството си на първенец на три от федерациите Владимир почна да говори първи, но бе прекъснат от Кубрат, който демонстрира отличен немски.

Пулев официално поиска допинг контрол преди мача, а Кличко отказа с аргумента, че проба се дава след двубоя. Тогава прехвърчаха искри, както по време на снимките на двамата съперници.

"Той има необходимите габарити, тегло и техника за свръхтежък боксьор. Освен това е и достатъчно мотивиран, рече Кличко по адрес за Пулев. - Вече успя да победи боксьори, по-високи и от мен. Неслучайно е най-добрият боксьор в тази категория... Най-добрият след шампиона."

"Не е коректно Владимир да не премине през същия допинг контрол, през който минавам аз," аргументира се Пулев, което предизвика усмивка на лицето на Кличко.

Стана ясно, че при загуба на украинеца задължително ще има реванш - това е записано в договора за мача на 6 септември. Наградният фонд за сблъсъка е малко над 7 милиона долара, от които Пулев ще получи 20 процента, независимо дали ще слезе от ринга като победител или загубил.