Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ поиска от лидера на ДОСТ и негов предшественик на поста в движението Лютви Местан да се извини. "За гафа. За голямата лъжа". 

Поводът - участието на Местан в сутрешния блок на бТВ.

По думите на Карадайъ лидерът на ДОСТ бил излъгал доста пъти, но първо трябвало да се извини на онези 100 000 души, чийто глас е отишъл напразно. Очевидно се визираха хората, дали доверието си на партията на Местан на парламентарния вот, които обаче се оказаха недостатъчни за влизане в парламента. 

Според Карадайъ Местан трябвало да се извини и на ДПС:

"Без ДПС никой нямаше да го знае. Да се извини и на тези половин милион български граждани, които през тези години гласуваха за каузата ДПС, а той консумираше и партийна, и друга власт", поиска лидерът на движението, но така и не уточни какво има предвид.

От думите му се разбра, че според него Местан трябва да намери друго поприще, но щом беше попитан отново какъв е гафът на лидера на ДОСТ, яснотата съвсем изчезна: 

"Аз знам, че той знае, че не само аз, а други, много други вече знаят."

Мустафа Карадайъ коментира и подписаното споразумение за управление между ГЕРБ и "Обединени патриоти". Според него няма как България да върви по европейския си път с псевдопатриоти във властта.