Владимир Кличко и Антъни Джошуа ще приберат по 11,8 милиона евро (10 млн. паунда) след мача си за световната титла в тежка категория в нощта на събота срещу неделя (29-30 април) на стадион "Уембли" в Лондон.

За мегасблъсъка са продадени 90 000 билета. Пропуските са изчерпани, но могат да се намерят от сайтове на прекупвачи на средна цена около 150 паунда.

Снощи двамата боксьори направиха официална тренировка в залата до ст. "Уембли", на която присъстваха повече от 2000 зрители. Те аплодираха Джошуа и освиркаха Кличко, който въпреки това държа реч в която обяви, че няма търпение мачът да започне. След това проследи тренировката на британския си опонент.

В мача ще бъдат заложени три шампионски пояса - на 3-те най-престижни боксови федерации.

Стана ясно, че в договора между двамата има клауза, която предвижда автоматически реванш при загуба на Джошуа. Такъв няма да има, ако поражението е за Кличко. По правилата на една от боксовите организации - IBF, победителят би трябвало да се изправи срещу Кубрат Пулев, стига денонощие по-рано той да победи американеца Кевин Джонсън в София.

Напълно логично светът е насочил внимание към сблъсъка на "Уембли". Очаква се да го гледат над 1 милион зрители по системата "pay per view" ("плащаш и гледаш").

В последните 10 седмици седмици Антъни Джошуа е проверен 12 пъти за допинг. Не е ясно дали е бил тестван украинеца.

Владимир Кличко е на 41 г. Има 68 мача, от които е спечелил 64, а загубите му са 4. Процентът на нокаути е 82.

Далеч по-неопитният Антъни Джошуа е на 27 г. Ръката му е вдигана победеносно след всичките 18 мача като професионалист. Винаги досега е печелил с нокаут.