Въпреки изричната молба на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов депутатите от партията да влязат днес в пленарната зала и да осигурят кворума това не се случи. Зам.-шефът на ПГ на ГЕРБ Цецка Цачева обясни, че герберите са се почувствали силно засегнати от изявления на Мая Манолова пред сутрешни блокове. Нейни колеги поясниха, че репликите на Манолва, които са ги обидили са, че на ГЕРБ не може да се вярва, тъй като в тази партия си менят мнението по 5 пъти.

Другата обидна реплика била, че докато доктора на науките Борисов ще се козирува на началниците си в Брюксел лидера на БСП и ПЕС Сергей Станишев ще решава бъдещето на Европа. Цачева каза, че се е чула с Борисов, който не бил доволен от решението на парламентарната група. Според нея обаче има граници, които не трябва да се прекрачват.

Депутатите са втори пореден ден не могат да съберат кворум и по тази причина бъдещето на Станишев като евродепутат продължава да виси. Както Клуб Z  вече писа според констутиционалисти оставката му като депуттат става факт чак когато бъде гласувана от парламента. Това произтича от решението на Конституционния съд по казуса с Делян Пеевски. Съдиите тогава постановиха, че Певски може да се върне в парламента след като бе избран за шеф на ДАНС, тъй като неговата оставка като депутат не беше гласувана.