Няма основание Сашо Дончев да бъде сменен като председател на Българската стопанска камара, този въпрос дори не е бил обсъждан. С тази позиция излезе днес след заседание Управителният съвет на организацията, на което е била обсъждана скандалната среща между бизнесмена и главния прокурор Сотир Цацаров. 

Без нападки към Цацаров заради обвиненията на Дончев в оказване на натиск, БСК все пак подкрепя председателя си. Те подчертават, че не са инициирали или упълномощавали Дончев за среща с главния прокурор. Но освен това:

"Няма основания да се смята, че г-н Дончев е търсил среща с г-н Цацаров, още по-малко че го е направил в качеството си на председател на УС на БСК."

Управителният съвет осъжда и се противопоставя на всеки опит на публични фигури да търсят решения на отделни проблеми по начин, различен от утвърдените законови и обществени норми на открит диалог и публичност, пише още в позицията на БСК.

От работодателската организация отбелязват още, че прилаганият от тях подход на прозрачност в отношенията с институциите ще остане непроменен и занапред.