Точно 116 кг. На толкова закова стрелките на кантара Кубрат Пулев на официалното мерене, преди да се изправи срещу Кевин Джонсън в мач - защита на интерконтиненталния пояс на Световната боксова асоциация, тази вечер в "Арена Армеец".

Двубоят, централен в босковата вечер с общо 10 мача в столичната зала, ще започне след 23 часа. 

Американецът се оказа с 3,5 кг по-лек от Кобрата - 112,5 кг. Джонсън е и по-нисък с 5 см от българина - 191 см срещу 196 см.

"Напрежението расте и вече се усеща. Аз обаче съм опитен и хладнокръвен. За пореден път ще подчертая, че ме очаква тежък мач срещу труден съперник, но съм готов", каза Кубрат след кантара.

"Този двубой се организира в България, защото исках да подаря още веднъж незабравима емоция на българите, които обичат бокса. За мен е специално да се боксирам у дома. Разчитам много хората да ме подкрепят срещу Джонсън. Никъде по света няма публика като българската, тази публика е уникална", допълни Кобрата.

Той заедно с брат си Тервел, на когото предстои трета професионална изява тази вечер, бяха бурно аплодирани от десетки фенове, дошли да уважат събитието в столичен търговски център.

"Не ме е страх от Пулев - заяви Кевин Джонсън. - Той е анимационен герой. Ще го разбия и ще го накарам да се откаже. Ще се забавлявам на ринга. Може да се пробва много пъти, но ще дойде момент, в който ще си каже "стига толкова". Това може да се случи в петия рунд, може в седмия или пък в 12-ия. Единственото, което има значение, е, че ще отнеса колана у дома."