Националният клуб на привържениците на "Левски" оповести декларация, в която се изразява възмущение, че на 1 май в София се очаква да пристигнат руски рокери, известни като "Нощни вълци". Според левскарите присъствието им тук е "уродливо тържество на антибългарщината и поредна гавра с българската независимост". В декларацията се изтъква, че България е част от европейската цивилизация и никога повече няма да бъде свързана с "човеконенавистния азиатски деспотизъм".

Левскарите съветват "учтиво" руските рокери да отменят събитието си и се обръщат към Столична община възможно най-скоро да бъде премахнат паметника на съветската армия, който е определен за начало на мотопробега на "Нощните вълци".

"Нощни вълци" са известни като рокерите на Путин. Той често кара мотор с тях.

Ето пълния текст на декларацията:

"Националният клуб на привържениците на Левски изразява своето крайно възмущение от тиражираната в медиите информация, че на 1 май, в нашия град, София, ще пристигне група руски рокери, именуваща се "Нощните вълци". Медиите твърдят, че на пролетарския празник, 1 май, въпросните планирали да участват в мотопробег, отбелязващ победния път на българската армия от Паметника на съветската армия до... Берлин, където щяло да има тържества по случай 72-рата годишнина от победата над хитлерофашистка Германия?!...

НКП напомня на широката общественост и конкретно на всички наши безпаметни сънародници, както и на руските им господари, че Българската армия никога не е стигала до Берлин. До там стига болшевишката Червена армия, не армията на Царство България.

Също така, напомняме, че участието на България в бойни действия в заключителната фаза на Втората световна война не е доброволно, а принудително – под натиска на чужд окупатор, СССР.

Смятаме за изключително важно също да се отбележи, че присъствието на съветски войски в страната ни след 8 септември, 1944 г., историята категорично счита за окупация от чужда държава, с която България се е намирала в мир. Българите, които грижливо пазят националната памет, чудесно помнят и знаят какво донесе на страната ни черната дата, на която съветски войски влязоха на наша територия – комунизъм, зверства, репресии, заграбване, тоталитарна държава, морален упадък и икономическа разруха. Влиянието на тези явления и техните проводници, и вдъхновители никога повече няма да съществуват в нашата родина. Уважаеми участници във въпросния мотопробег, нашата общност приема вашите намерения като

едно уродливо тържество на антибългарщината и поредна гавра с българската независимост. Нашата нация е част от европейската цивилизация и семейство, и бъдещето й никога повече няма да бъде свързано с човеконенавистния азиатски деспотизъм. Вие и смехотворната ви идеологическа разходка нямате място в София. Учтиво ви съветваме да отмените политически-наглото си събитие, защото нашия град не е и няма да бъде сцена на антибългарски прояви.

Обръщаме се и към Столична община и всички отговорни институции с апел възможно най-скоро да премахне скверното за българите и столицата ни туловище на споменатия Паметник на съветската армия, символ на 45-годишно иго, като го демонтира и изпрати там, където е единственото подходящо за него място – Музея на социалистическото изкуство."