Над 2000 протестиращи се събраха тази вечер в подкрепа на лидера на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски в Скопие, предаде БНТ. Недоволството бе основно пред представителството на ЕС в македонската столица.

Хората са недоволни от избора на албанеца Талат Джафари  за председател на Народното събрание и искаха нови избори. А мисията на ЕС стана мишена на недоволството им, защото днес Съюзът изрази явна подкрепа за албанското малцинство.

Според световните медии, които са на място, в столицата се наблюдава невиждано струпване на силите за сигурност, особено по възловите кръстовища.

След вчерашните сблъсъци в парламента 8 души са били арестувани. Остана в сила пълната забрана за движение близо до сградата на Народното събрание. В района през целия ден беше спокойно, сутринта там бяха разположени около 500 полицаи.

Надежди за изход от положението се възлагаха на среща на политическите лидери, свикана от президента Георге Иванов. Опозиционният лидер на социалдемократите Зоран Заев обаче отказа да приеме поканата.

Именно той бе най-главният потърпевш от нахлуването снощи в парламента на разярени протестиращи.

Заев обвини обкръжението на лидера на ВМРО ДПМНЕ Никола Груевски за избухналото насилие. Груевски пък смята, че социалдемократите са виновни за размириците и поиска разследване на събитията.

В крайна сметка надвечер днес демонстрантите се разотидоха, изпълнявайки апела на властите. Обещаха, че утре пак ще се върнат.