Кубрат Пулев защити интерконтиненталната си титла по бокс в тежка категория срещу американеца Кевин Джонсън пред хилядна публика в зала "Арена Армеец". Той прогнозира тежък мач и се оказа прав.

„Противникът беше супернеудобен. Това се потвърди на ринга, започна Кобрата минути, след като ръката му бе вдигната победоносно пред "Диема". - Има загуби само от световни шампиони. Беше невероятно неудобен съперник. Важна е победата. Публиката беше невероятна. Благодаря на всички хора, които са тук. Още един път ще кажа, че българите са много емоционални и им благодаря за тази подкрепа, която винаги дават.“

„Определено американецът беше натрениран, продължи той. - В началото бе свеж и опасен. Опитах да направя всичко възможно да го нокаутирам, но бе много неудобен. Вкарах много точни удари, които му повлияха в последните рундове. Опитах и играх до последно за всичко. Някак си не можах да намеря точния удар, за да го сваля.“

Следващият съперник на Пулев трябва да е Владимир Кличко или Антъни Джошуа, които излизат един срещу друг в нощта на събота срещу неделя в Лондон.

„Надявам се и се моля на Господ да спечеля световната титла. Но само молитви не стигат. Трябва здрава работа. Ще тренирам здраво. Смятам, че мога повече и имам накъде да надграждам. Имам още какво да покажа. За световната титла ще се подготвя много по-добре. Сега не съм в блестяща форма. За този мач се подготвих 2-3 месеца. Аз съм готов да вляза в здрава подготовка, която ще бъде на много високо ниво и с която ще бъда не само адекватен, но и способен да победя“, завърши Кубрат Пулев.