Постановката "Клинтън" е гвоздеят на започващия в Ню Йорк фестивал на мюзикълите (New York Musical Theatre Festival). Главни герои, както може да се очаква, са 42-ият президент на САЩ Бил Клинтън и бившият държавен секретар и негова съпруга Хилари Клинтън.

Най-любопитното в случая е, че в мюзикъла ще се подвизават двама "Билклинтъновци", подложени на коварни изкушения и подмолни интриги, благодарение на поста, който заемат. Кой ще спаси двата Бил-а от подлите съблазни? Естествено, вярната "Хилари Клинтън". Идеята на авторите на музикално-танцовото произведение е да докажат, че "политиката е шоубизнес за уроди", съобщи Fox News.

Според ексцентричния замисъл на драматурзите, в бившия президент на Щатите в спектакъла ще се превъплътят двама актьори. Кензлър Карл ще изпълнява ролята на достолепния държавник "Уилям Джеферсън Клинтън", а Дюк Лафун - ролята на симпатичния и готов за приключения "Били". "Хилари Клинтън" изпълнява гласовитата и кръшна актриса Алет Тейлър.

В пищния спектакъл присъстват и други популярни персонажи от президентството на Бил Клинтън, като основна роля има и славната стажантка Моника Люински, станала известна покрай оралния си романс с държавния глава.

Музиката и либретото на "Клинтън" са написани от австралийските братя Пол и Майкъл Ходж. Спектакълът вече е показван веднъж - на престижния театрален фестивал в Единбург, Шотландия.

Напомняме, че според много политически експерти г-жа Хилари Клинтън е считана за един от вероятните кандидати за президент на САЩ в изборите през 2016 г.