ЦСКА-София срази с класическото 3:0 "Левски" в мач от Първа лига, игран пред малко повече от 10 хиляди зрители на стадион "Васил Левски". "Червените" доминираха и напълно заслужено спечелиха убедително, а след почивката можеха и да разгромят своя съперник.

Началото на мача бе изцяло в “червено” и беляза крайния изход. Във 2-ата минута грешка в “синята” защита доведе до попадение на Арсенио Нунеш, като голът бе изработен от Густаво Кулма.

В 6-ата се стигна до аналогична ситуация, при която Кирил Десподов удвои. В радостта той съблече фланелката си и показа тениска с надпис “Защо винаги аз”. Младият нападател явно има предвид попаденията си във вратата на “сините” с екипа на “Литекс”.

"Левски" и в предишния мач започна колебливо срещу ЦСКА-София, тогава успя да обърне, но не и този път. Една от причините е, че противникът направи по-малко грешки и бе по-концентриран. А и сякаш повече искаше победата.

До края на полувремето “Левски” имаше инициативата и повече владееше топката, но не успяваше да застраши вратата на символичните гости, които бяха добре групирани в своята половина.

Второто полувреме започна по сходен начин - ЦСКА вкара гол. Малко след като се разсея дима от бомбички и димки от сектор “Г”, Фернандо Каранга с глава оползотвори хубаво центриране на Кирил Десподов от свободен удар - 3:0.

Явно при ликуването след гола Стефан Генов (вдясно на снимката горе), помощник-треньор на ЦСКА, е бил ударен с предмет от сектор “А”. Трябваше да му бъде оказвана медицинска помощ от линейката на стадиона. Той остана на пейката. След срещата стана ясно, че има още двама пострадали, при това повече - кондиционният треньор на ЦСКА-София, както и другият асистент Кирил Динчев. Те са ударени с камъни.

Генов обяви после, че се чувства добре. Специалистът каза, че до него е достигнала частица от бомбичка. Динчев също е невредим.

А “Левски” отново тръгна в настъпление и дори на моменти го правеше доста хазартно, но “червените” не успяха да се възползват при контрите си. Същевременно натискът на "сините" рядко водеше до напрежение пред вратата на "армейците". Те атакуваха еднообразно и сякаш не вярваха в обрат.

В края на срещате играчи на двата отбора си спретнаха меле с бутане и удари край страничната линия. Червени картони получиха Роман Прохазка (Левски) и Кристиян Малинов (ЦСКА). Двамата все пак си стиснаха ръцете на пистата.

В крайна сметка - 3:0 за ЦСКА-София. Тимът на Гриша Ганчев се реабилитира за поражението в предишното дерби, както и за неблагополучните резултати срещу "Лудогорец".

ЦСКА се изравни по точки с "Левски" - по 56, на второто и третото място в класирането. "Армейците" имат по-добра голова разлика и предимство от преките двубои. "Лудогорец" е далеч напред с 69 т.