ЦСКА-София най-после записа голяма победа този сезон. 3:0 срещу "Левски" е първият успех на "червените" срещу отбор, който е по-напред в класирането.

Тимът на Стамен Белчев до момента нямаше успех срещу "Лудогорец" и "сините", факт, покрай който тръгнаха слухове за уволнение на старши треньора Стамен Белчев.

"Доволен съм, постигнахме тази победа с колективни действия. Знаехме слабите места на нашия противник, започна Белчев пред "Диема". - Реализирахме си положенията. Трябваше да вкараме още голове на "Левски". Имахме положения не само през второто полувреме при 3:0, но и в първото. Все пак и от този резултат съм доволен. Радвам се, това е много добър резултат за нас."

"Отново поведохме, както и в предишния мач срещу "Левски", но щеше да е глупаво да се спънем в един и същи камък. Във фаза защита и във владеенето на топката има какво да се желае, но определено съм доволен от целия отбор."

Той добави, че не се вълнува от слуховете за смяна:

"Не ме интересуват спекулациите, отборът в по-голяма част от мачовете играе добре. Да, нямаме нужните резултати, особено в дербитата. Индивидуални грешки ни попречиха в определени двубои, но няма как да не се правят грешки. Изравнихме се с "Левски", но има доста мачове до края на първенството. Надявам се да покажем постоянство, да реализираме положенията си. Отборът на ЦСКА няма право да си избира определени мачове. Това имах предвид като казах, че ни предстои поредният двубой. Трябва във всеки един сблъсък да даваме максималното, за да радваме феновете, които не спират да ни подкрепят."

След мача стана ясно, че от хвърлени камъни от сектор "А" (там седяха само левскари) и от частици от бомбички са пострадали трима помощници на Белчев - Стефан Генов, Кирил Динчев и кондиционният треньор. Те обаче бяха на крака и в добро настроение на излизане от "Васил Левски".

Кирил Десподов, който стана играч на мача заради втория гол и головия пас за третия, обясни, че в 4 мача срещу "Левски" има 4 гола. Предишните три са с екипа на "Литекс".

На другия полюс бе настроението в "Левски". Старши треньорът Николай Митов и спортният директор Даниел Боримиров обясниха, че до 31 май играчите трябва да ги убедят, че имат място на "Герена". А днешният мач не е бил сред положителните.

"Резултатът говори достатъчно, каза Митов. - Започнахме с два гола от съблекалнята, а в такива случаи мачът става съвсем друг. Явно не си бяхме взели поука от предишния двубой. Топката е в нас и грешим елементарно - така станаха головете и заради това загубихме. Нямаме право да започваме по такъв начин - опитни футболисти да грешат така. Не мога да проумея… Треньорът носи отговорността, то е ясно, но въпросите за моето бъдеще не са към мен, а към ръководството на клуба. Потърсих изненада със схемата на игра."

"Не може да си футболист на Левски и да не показваш самочувствие. Вратарят Николай Кръстев отпадна, защото има вирус, повръщаще, затова пази Божидар Митрев. Не коментирам персонално представянето на футболистите."

"Ще преследваме победи до края и на всеки един съм казал, че до 31 май трябва да ми покаже, че заслужава да е в Левски. Феновете не заслужават това, което показахме днес”, завърши треньорът на "Левски".