Карло Анчелоти влезе в историята с постижение, на което ще завидят мнозина. Преди няколко дни италианецът стана шампион на Германия с "Байерн" (Мюнхен) и така вече е първият треньор, взел титлите в 4 от 5-те най-престижни първенства в Европа.

Татко Карло, както го наричат, е тримфирал в родината си с "Милан", в Англия с "Челси", във Франция с "Пари Сен Жермен" и сега в Бундеслигата. 

Короната му избяга единствено в Испания, където бе начело на "Реал" (Мадрид). Но феновете на "лос меренгес" го помнят с добро, тъй като вдигна дългоочакваната десета купа в Шампионската лига.

От действащите треньори най-близо до Анчелоти е Жозе Моуриньо, ставал шампион в 3 първенства от топ 5 - Англия (с "Челси"), Италия (с "Интер") и Испания (с "Реал" Мадрид). Към големите му постижения прибавяме и титлата на Португалия с "Порто".

Ако се броят всички шампионати на Стария континент, недостижим за момента е покойният хърватин Томислав Ивич, ликувал в 6 държави (бивша Югославия, Холандия, Белгия, Гърция, Португалия и Франция). Той има в колекцията си и Кралската купа на Испания.

В челото са също австриецът Ернст Хапел (също не е между живите), изкачвал върха в Холандия, Белгия, Германия и Австрия, както и Джовани Трапатони - Италия, Германия, Португалия и Австрия.